top of page

Sugaring + Enzymer...

el kadife billede.png
permanent hårfjerning

Ved sugaring fjernes hårene med en sukkermasse, der masseres ind i huden med hånden.

Sukkermassen trækker hårene ud i deres naturlig vækstretning og derfor har man mulighed for at fjerne mange flere hår end ved for eksempel brug af voks, ligesom man med sukkermassen har mulighed for at få selv de helt små hår med, altså hår i den tidlige vækstfase.

Det er derfor også yderst sjældent, at man vil få indgroede hår, irritation og andre gener, som kan opstå ved voksbehandlinger.

Gloved hands with flowing sugar paste for shugaring, depilation.jpg

Sugaring er en ældgammel hårfjerningsteknik, som har været praktiseret i århundreder af kvinder fra blandt andet Mellemøsten... 

Hår gror i en såkaldt vækstcyklus, som kan inddeles i tre faser (anagen, katagen og telogen). I løbet af den anagene fase forbindes folliklens rod med hårspirecellerne og et nyt hår begynder at vokse. I dennne fase er cellerne modtagelige for en enzymbehandling.

 

I gennemsnit er ca. 20% af kroppens synlige hår i anagen fasen. Når håret fjernes med traditionel voks eller ved Sugaring i denne fase, blottes hårspirecellerne, hvilket giver enzymet adgang til at nedbryde cellerne og dermed stoppe ny vækst.

Enzymer.webp

Enzymerne indeholder Trypsin samt Papain fra Papaya frugten, som til sammen nedbryder proteinmembranen i hårvækstcellerne i den anagene fase, så de ikke producerer nye hår...

bottom of page